Pe taramuri dobrogene – partea intai

 

Cum ne-am petrecut prima saptamana de concediu in familie 😉 in formatie completa.

In prima zi, am pornit spre plaja, la Eforie Nord, langa hotel Vraja marii – am avut noroc si am prins loc de parcare chiar in apropierea marii, nu am mai mers f mult pe plaja, si credeam ca e aglomerata parcarea 😛 cand am revenit nu mai aveai loc acolo, asa ca…am plecat noi si altii ne-au luat locul in primire 🙂

Plaja aglomerata, multe sezlonguri, cam putin loc pentru cei ce vin cu cearceaful, ca noi 😛 si ce nu ne-a placut deloc erau cei ce veneau cu presa sau vanzarea de diferite chestiute de la sepci la mure si zmeura, la porumb fiert si namol si bineinteles ca erau cu ochii in patru sa vada ce ai tu pe acolo, lasat la vedere, numai de-or putea agata ceva in drumul lor.

Apoi dupa o ora si ceva de batut de vant, construit si o mica balaceala in apa cam agitata, am pornit spre Mangalia initial, dar pana la urma am ajuns in Vama Veche, trecand si prin Mangalia si prin 2 mai – care mi s-a parut ff aglomerat si prea aproape de Santierul Naval de langa Mangalia.

La Vama Veche am oprit sa mancam si noi ceva de pranz, deja ne batuse zdravan soarele in cap. Cu gps-ul am iesit pe un drum de pamant, printre maracini, apoi am luat-o dupa altii si am ajuns pe un drum pt pietoni…si am revenit la drumul pt masini si am parcat. Apoi am luat-o la picior si am primit in drum o bere cu 40% mai putine calorii cum spune reclama.

Am ajuns la Restaurantul Corsarul, unde va recomand sa mergeti, noua ne-a placut. Am ajuns si relativ devreme, nu era f aglomerat, a fost serviti repede si mancarea a fost ff buna si la pret bunicel 🙂

td1

La revenire, am mai primit o bere – stau amandoua in frigider si ma asteapta…sau isi asteapta partenerul sa fie bauta 😛 si am zis sa nu ramanem blocati in trafic intre Eforie Sud si Nord…si am pornit pe un drum judetean prin Limanu.

A fost un drum bunicel, pe ici pe colo erau si cateva plombe prin asfalt, dar peisajele pe care le-am intalnit in drum au fost de vis, pornind cu helesteele de peste de langa Limanu – balta cu peste, era de o parte si de alta a soselei, cu stufaris si apa si stoluri de pasari se ridicau si coborau iar si mancau si iar se ridicau si tot asa.

Apoi am trecut prin Albesti, pe langa Hagieni – am inteles ca e o mare rezervatie cu copaci batrani, dar noi am fost doar in trecere, in dreapta am mai gasit indicator de Vartop – ne-a adus aminte de un concediu petrecut acolo – acelasi nume dar locatie diferita in Muntii Arieseni cu vreo 13 ani in urma.

Am trecut pe langa Cotul Vaii – unde sunt niste curbe faine – atentie celor ce li se face rau 😛  – si am ajuns si la Negru Voda, cu padurea din apropiere, dar nu ne-a prea impresionat.

A urmat Comana, apoi Amzacea si Topraisar si alte localitati  🙂

Ce ne-a placut, peisajul superb, poze nu avem mai deloc 🙂 , verdeata, padurile, animalele care stateau si pasteau in tihna, deja copii au invatat multe – au vazut de la vaci, oi, capre la caluti si magarusi 😛 Calea ferata e o mare atractie pt cavaler 🙂 , parapetii atrag si ei atentia, mai ales daca-s si vopsiti. 😛

Urmeaza si alte impresii, in curand sper. 🙂

Va doresc un weekend placut alaturi de familie si de cei dragi voua, cu sanatate si voie buna, relaxare si distractie totodata, si o vreme pe cat posibil racoroasa. 🙂

Anunțuri