Asa cum am promis am revenit. 🙂

O alta zi din concediu o alta zona de explorat.

Am luat-o tot prin judet, din motive de mare agitata si vant puternic, dar in directie opusa, spre… Adamclisi si malul Dunarii 😉

Am pornit incetisor pe drum judetean, care din marinimia celor ce au circulat cu tirurile l-au facut …….urat de tot. E groapa plina de piatra din aia alba, si daca nu e piatra e pietris si praf cat cuprinde.

Apoi nu sunt indicatoare vai si amar de ajungi in Cobadin si nu intrebi sau nu stii drumul…te invarti in loc pana la loc comanda 😛 dar noi am intrebat si ne-am descurcat. 🙂

De acolo drumul a fost mai bun, fiind european.

Am ajuns la Adamclisi – am intrat numai la Tropaeum Traiani – la monument si copiii au fost ffff interesati. Unii au stat si au citit ce era pe panouri, altii s-au urcat sus pe scari, cert e ca a fost ff frumos. Aici gasiti mai multe informatii despre acest monument https://ro.wikipedia.org/wiki/Tropaeum_Traiani

De acolo am urcat la cetate – si le-a placut f mult si acolo. S-au cocotat care pe unde a apucat 🙂 Aici sunt cateva poze de la Cetate.

8 august 2015 020_1 8 august 2015 025_1 8 august 2015 028_1 8 august 2015 029_1 8 august 2015 030_1 8 august 2015 033_1

De la Adamclisi am luat-o catinel spre Ion Corvin – si am avut parte de un drum interesant cu paduri si curbe ca la munte, prin Urluia si Crangu.

Apoi am iesit prin Ion Corvin, dupa ce am luat si un bidon cu apa de la izvor, spre malul Dunarii, trecand prin Floriile, Aliman, Vlahii, Rasova si Cochirleni, destinatia pt pranz fiind Cernavoda, un oras drag noua, unde s-au nascut si fetele, cu ajutorul unui medic extraordinar.

In Cernavoda nu am reusit sa mancam unde speram noi, era in renovare restaurantul cu pricina, in schimb ne-a trimis domnul de acolo la un Restaurant pizzerie din centru, de langa Primarie, la 4 corturi, unde mancarea a fost fff buna si domnisoara f rabdatoare cu noi. Apoi copiii au dat tarcoale la fantana arteziana care e in funsctiune nonstop cred J si s-au jucat prin parc si ne-am repliat spre alte distractii.

Distractie mare can dau vazut ca isi pot vedea capul in oglinda – din cauza materialului din care era facuta masa. Piticul e intors spre fantana arteziana de care va spuneam.

8 august 2015 034_1 8 august 2015 038_1 8 august 2015 044_1 8 august 2015 045_1 8 august 2015 046_1 8 august 2015 047_1

Ne-am urcat iar in masina si am pornit sa vedem cetatea de la Capidava, pe drumul spre Harsova, dupa ce treci de Seimeni, e o intersectia si nu mergi spre Silistea ci faci stanga.

Acolo era un mic santier de sapaturi arheologice, mult mai frumos decat era cand l-am vizitat cu 8 ani si vreo 5 luni in urma cand l-am vazut prima data.

De acolo ne-am intors, si cand am gasit indicatorul de Baltagesti, 2 km , ai si pornit-o chit ca parea drum de piatra la inceput, ne-am zis ca 2 km rezistam 🙂 Daaaar…cei 2 s-au facut vreo 12 pana la urma daca nu mai mult, si noi am vrut sa vedem, la Crucea fundul marii – Reciful Neojurasic, dar de la Baltagesti pana la Crucea am avut parte iar de un drum …cu multe plombe si fara indicatoare de curbe si altele, dar am ajuns cu bine in zona, si din drum am vazut si reciful.

Din Crucea am iesit in drumul european, ce duce spre Constanta, prin Kogalniceanu, si am facut si noi o scurtatura prin Medgidia, dar…cum nu am regasit iesirea spre autostrada, am iesit in Pietreni si ne-am reintors in celalalt drum european pe care l-am parcurs si dimineata, dar mai putin de data asta 😉

Drumul dintre Medgidia si Pietreni e de vis, cu stancute care iti zboara prin fata masinii, cu animalute cat cuprinde la pascut de la vaci si oi la cai si curbe si dealuri si paduri si popandai ce traversau fara griji soseaua, o zona superba ce merita vizitata.

Revin cu un alt episod 🙂 despre alta destinatie de vis din zona Dobrogei.

Anunțuri