Asta seara am pornit atacul la retete 🙂

Acum va prezint o reteta ce ne scoate din impas, 🙂 , seara sau la pranz…si merge si ca mic dejun, voi decideti cand o folositi – poate chiar si la o iesire la iarba verde, ca tot pare sa se incalzeasca afara.

 

Budinca

 

Ingrediente:

  • 4-5 oua depinde de cat de mare e tava
  • 1 pachet de paste – de care va plac voua de la melcisori la spaghete rupte – fierte
  • Branza telemea de vaca, oaie sau capra sau si si si J
  • Branza dulce si smantana – 1-2 cutii
  • Carne – mezel sau carne fiarta in prealabil, de pui sau ce mancati voi J
  • Cascaval sau mozarela, ras, pui la final pt un aspect mai ….aratos

 

Procesul tehnologic:

  • Fierbeti pastele.
  • Dupa ce sunt fierte, le racorim sub un jet de apa rece si le lasam la racorit.
  • Luam o bucata de telemea de vaca de 100-200 de grame si o faramitam cu furculita sau o dam pe razatoare daca e din cea tare.
  • Spargem ouale, le punem in castron, adaugam, branza telemea, branza dulce si smantana, mezelul/carnea taiata cubulete, si le amestecam bine de tot.
  • Adaugam la amestecul de mai sus pastele si le mai amestecam odata.
  • Le rasturnam intr-o tava unsa cu un pic de ulei sau unt in prealabil sau pe hartie de copt si la cuptor cu ele 30-45 de minute pana se rumenesc frumos.
  • Cu 5-10 min inainte sa le scoateti puteti sa puneti pe deasupra niste cascaval ras sau mozzarella pt un aspect mai apetisant.

Daca doriti sa faceti un desert scoateti carnea/mezelul si adaugati zahar vanilat, zahar, stafide eventual arome si aveti si un desert rapid.

Asa arata

IMG_2799_1

Si in sectiune aici

IMG_2803_1

Sper sa va placa si voua si va astept si pe voi cu retete 🙂

Pofta buna!

Anunțuri