Dupa cum am promis am revenit cu noi patanii 🙂

Joi – am fost la Orastie. Am ajuns la Costesti – pt a vizita Cetatea Sarmisegetusa si am pornit spre cetate, si am mers, si am mers si am mers…pe ceata de abia vedeam ceva in fata, drum ingust…rape de o parte si de alta, noroc cu ceata ca nu le vedeam prea bine, pana s-a terminat drumul asfaltat si incepea drum de pamant-forestier si ne-am oprit si am facut cale intoarsa. Apoi am revenit in Orastie, am mancat la Hanul Surianu unde am fost serviti fff repede, mancarea ff buna si gustoasa.

De aici, fiind devreme am pornit spre Deva, am zis sa vedem cetatea si am vazut-o ….din oras se vedea cocotata sus de tot. Am ajuns si langa ea, dar era o coada ff mare,peste 100 de persoane asteptau sa urce cu telecabina si ne-am abtinut. In schimb, chiar langa, am gasit ceva cu totul neasteptat – cladirea Lotului Olimpic National de Gimnastica, si langa cladire, statui cu Nadia Comaneci si antrenorii ei, plus antrenorii actuali ai lotului si cateva din fetele ce au castigat medalii de aur la Campionatele mondiale, europene si nationale si la jocurile olimpice.

Poze cu telecabina ce te urca la cetate

IMG_3132_1 IMG_3133_1

Si aici cu Lotul Olimpic Roman de care spuneamIMG_3136_1

IMG_3134_1 IMG_3135_1

De aici am plecat inapoi spre Petrosani, am prins iar ploaie, ceata, am trecut si pe langa un accident. Am ramas iar dezamagita de cum se circula……viteza fff mare, pe drum cu vizibilitate redusa plus serpetine…….se intra in depasire pe linie continua si apoi stau si se intreaba……….de ce oare sunt atatea incidente?????

La intrarea in Petrosani iar au fost cativa grabiti ce nu aveau stare si era sa ajungem noi in parapet ca vroiau si se bagau ei aiurea in depasire…dar am scapat cu bine.

Pana in indicatorul spre Petrila, unde-s curbe cu duiumul, un sofer de tir nu mai avea rabdare si a inceput claxonatul – alt grabit……..Ceea ce conteaza e ca am ajuns cu bine la pensiune.

Vineri am mers spre Campul lui Neag – mai exact, pana in intrarea spre defileu, care era inchis la ora aia, e deschis in weekend si de sarbatori legale in rest intre orele 9-18 e inchis in timpul saptamanii – am luat-o la dreapta, spre Aninoasa – aici e un pod in lucru – ai parte de semafor, Vulcan, Jiu Paroseni, Lupeni – un oras in refacere – strazile sunt in lucru si am vazut cel putin vreo 4-5 parcuri din mers, Uricani, Campu lui Neag. Am avut parte de niste peisaje superbe pe tot drumul. Teoretic drumul duce pana la Herculane – asa scria pe indicator, dar nu va luati dupa el, ca se termina la un moment dat, nu am incercat sa vedem pana unde merge de data asta 😛

IMG_3140_1 IMG_3141_1 IMG_3142_1 IMG_3143_1 IMG_3144_1

In Vulcan sunt zone frumoase, cateva cladiri minunate, dar si multe in paragina, care ar trebuie renovate….dar dupa cum se stie, minele se inchid si locurile de munca, sunt din ce in ce mai putine din pacate. In schimb este ffffffffff curat, eu nu am vazut gunoaie deloc, si am mers si prin satuce uitate prin varf de munte si prin orasele mai mici sau mai mari. Curatenia mi-a placut fff mult.

Am aflat seara, ca sunt probleme si la Paroseni – acolo sunt termocentrale – sper sa nu se inchida, sa ramana lumea pe dinafara, ca e fffffff greu sa nu ai unde lucra L

Lupeni este mai intins ca restul localitatilor prin care am trecut. Ne-a placut, char daca strazile erau in lucru, decupate si cu excavatoare pe acolo si in curs de asfaltare, ca…era curat, am vazut cel putin 4-5 parcuri, multa verdeata si cladirile pareau intr-o stare mai buna ca in alte parti.

IMG_3145_1 IMG_3146_1 IMG_3147_1 IMG_3148_1

La iesirea din Campu lui Neag, se afla Pensiunea Retezat – unde cine este amator de calarie si alte distractii e binevenit http://www.pensiunearetezat.com/ aici gasiti mai multe info despre ei. Noi am intrat un pic in curte, a pozat sotul ceva si apoi am pornit inapoi spre Petrosani 🙂

In Petrosani am colindat prin parcuri alaturi de o mama ff draga mie si fetitele ei. Au alergat toti 5 pana s-au saturat. Ai mei simteau maaaare nevoie de alergat si cocotat pe „popogan” – topogan in vorba piticului nostru 🙂 si altele.

Revenim cu ultimele zile in alta postare.

Va doresc o zi minunata tuturor!

Anunțuri