Daca tot se apropie aceasta sarbatoare, va ofer o colectie de retete, adunate de pe mai multe site-uri cu specific de Hallowen.

1         http://divainbucatarie.ro/2012/01/08/dovleac-copt-cu-scortisoara/

DOVLEAC COPT CU SCORTISOARA

Dovleacul copt este un desert rapid, sanatos si gustos, care iti umple casa de arome cand il scoti din cuptor. Este absolut delicios presarat cu scortisoara, zahar si aroma de cognac.

INGREDIENTE:

dovleac scortisoara zahar zahar vanilat cognac

PREPARARE:

Spalam dovleacul, il taiem pe jumatate si il curatam de seminte. Fiecare jumatate o taiem in felii pe lungime. Le punem intr-o tava, presaram scortisoara si zahar (ambele variante de zahar), il stropim cu putin cognac si il dam la cuptor.

Cand feliile de dovleac sunt aproape coapte, le mai stropim inca odata cu cognac. Le lasam in cuptor pana devin moi si putin caramelizate de la zahar.

Servim dovleacul cu scortisoara fierbinte, dar merge si rece.

Pofta buna!

 

2 http://divainbucatarie.ro/2013/10/13/cheesecake-cu-dovleac-copt/

CHEESECAKE CU DOVLEAC COPT

Imi place dovleacul copt, imi plac cheesecake-urile! O combinatie buna pentru iubitorii de cheesecake – cu siguranta vor adora aceasta reteta simpla si delicioasa.

INGREDIENTE:

200 g biscuiti digestivi 50 g unt 450 g dovleac copt 250 g crema de branza ricotta 250 g mascarpone 175 g zahar pudra 150 g frisca lichida 1 lingurita praf de scortisoara 1 varf cutit praf nucsoara 1 varf cutit cuisoare macinate 1 plic gelatina praf (10 g) 2 linguri coniac 3-4 linguri zahar tos

Topping – optional: dulce de leche – dintr-o cutie de lapte condensat 3 biscuiti digestivi marunti

PREPARARE:

Pentru inceput punem dovleacul curatat de seminte la cuptor. Il stropim cu coniac si putin zahar tos (3-4 linguri). Daca vrem sa se coaca mai repede il putem cresta sau il taiem felii.

Pregatim blatul amestecand biscuitii macinati cu untul topit pana se omogenizeaza compozitia. Punem biscutii intr-o forma cu pereti detasabili, ii apasam putin cu un pahar sau cu degetele. Dam forma la rece in jur de 20 minute, timp in care pregatim crema de branza cu dovleac.

Scobim miezul copt al dovleacului cu o lingura, il cantarim, apoi il punem impreuna cu restul ingredientelor si amestecam pana se omogenizeaza compozitia.

Batem frisca pana devine tare, o punem peste crema si mixam.

Topim gelatina si o amestecam cu crema. Dupa ce mixam bine, turnam crema peste blatul de biscuiti si dam la rece.

Cand se intareste putem pune optional un topping de dulce de leche obtinut prin metoda de aici, peste care presaram 3 biscuiti maruntiti foarte bine.

 

3 http://divainbucatarie.ro/2013/09/20/placinta-strudel-cu-dovleac/

PLACINTA “STRUDEL” CU DOVLEAC

INGREDIENTE: (pentru 2 bucati – 20-24 felii)

2 kg dovleac placintar curatat de coaja si seminte 275 g zahar 1 plic zahat vanilat 1 lingurita scortisoara 75 g unt 5-6 linguri gris 1 pachet foi de placinta

Pentru uns foile: 50 g unt topit + 100 ml ulei

Pentru tapetare – optional: zahar pudra

PREPARARE:

Taiem dovleacul in jumatate, apoi il curatam de seminte si coaja. Radem dovleacul prin razatoarea cu ochiuri mari, apoi il punem la calit intr-o cratita mai mare (la foc mediu) cu untul, zaharul, zaharul vanilat si scortisoara.

Dupa ce s-a topit zaharul si dovleacul s-a inmuiat il mai lasam pe foc in jur de 10 minute, cat sa se evapore macar o parte din lichid (in functie de cat de zemos este dovlecaul). Daca ne ramane mult lichid atunci il scurgem si lasam sa se raceasca.

Ungem 2 foi de placinta cu unt topit si ulei (doar cu ulei daca suntem in post).Punem un strat subtire de dovleac racit. Presaram putin gris peste acesta si acoperim cu un alt rand de doua foi unse. Dupa al treilea strat de dovleac presarat cu putin gris punem iar doua foi si rulam totul. Repetam operatiunea cu restul de dovleac si foi, astfel incat la final vom avea doua strudele. Le punem in tava tapetata apoi ungem cu unt topit si ulei.

Coacem placinta “strudel cu dovleac” in cuptorul preincalzit la 180°C timp de 40-45 minute sau pana devin foile aurii si crocante. Cand este gata o lasam sa se raceasca in tava, apoi o putem felia. Sincer eu nu am rabdare si mananc o felie cand este inca placinta “strudel” calda spre fierbinte…

Pudram cu zahar si servim. Sa avem pofta!

 

4 http://divainbucatarie.ro/2010/10/02/prajitura-cu-dovleac/

PRAJITURA CU DOVLEAC

Una din prajiturile pe care le asociez mereu cu toamna este prajitura cu dovleac.

INGREDIENTE:

Pentru foi: 20 linguri de faina 5 linguri de zahar 1 plic praf de copt 1 ou intreg + 1 galbenus 1 pachet de margarina 3 linguri de smantana

Pentru umplutura: 1,5 kg dovleac ras 250 g zahar 1 lingurita scortisoara

PREPARARE: Punem dovleascul ras pe razatoarea mare, cu zaharul ,intr-o oala pe foc si fierbem cam 20-30 de minute, pana se moaie. Cand incepe sa se moaie adaugam scortisoara si mai lasam 5 minute pe foc. Este indicat sa mestecati in oala cat de des puteti pentru a nu se lipi. Sunt mai multe soiuri de dovleac: unii mai zemosi, altii mai putin. Daca aveti prea multa zeama lasata dupa fierbere o scurgeti.

Amestecam intr-un vas ingredientele pentru aluat (praful de copt amestecat cu faina ) si apoi framantam bine aluatul.

Impartim aluatul in doua si intindem 2 foi. Asezam o foaie in tava unsa cu margarina si tapetata cu faina, punem apoi dovleac si deasupra cealalta foaie.

Se coace la 180° C timp de 45 de min. Cand este gata o scoatem si o lasam sa se raceasca. Pudram cu zahar pudra si putina scortisoara.

Pofta buna!

 

5 http://divainbucatarie.ro/2011/10/31/prajitura-rapida-cu-dovleac-si-nuci/

PRAJITURA RAPIDA CU DOVLEAC SI NUCI

Prajitura cu dovleac si nuci, cu o glazura fina de crema de branza, este delicioasa si aromata.

INGREDIENTE:

Pentru aluat: 210 de grame de faina 1 praf sare 1/2 lingurita bicarbonat de sodiu 1 lingurita praf de copt 180 de grame de zahar 3 oua 270 g piure de dovleac 100 ml ulei 1 lingurita rasa scortisoara 1/2 lingurita nucsoara 1 lingura coaja rasa de portocala 100 de grame de nuci tocate

Pentru glazura: 100 g unt 100 g crema de branza 120 g de zahar pudra nuci tocate, prajite

PREPARARE:

Incalzim cuptorul la 180°C. Dovleacul ras il calim cu o lingurita ulei pana se moaie si se evapora din sucul pe care acesta il lasa. Pregatim o tava de copt de mica (23*23cm) Punem ingredientele uscate (faina,sare, praf de copt, bicarbonat, scortisoara, nucsoara) intr-un castron si le amestecam. Mixam albusurile spuma tare cu zaharul, apoi adaugam galbenusurile, uleiul, pireul de dovleac si coaja de portocale, amestecand dupa fiecare ingredient usor pentru a omogeniza compozitia

Incorporam faina amestecata cu restul ingredientelor, iar la sfarsit adaugam nucile macinate. Turnam aluatul in tava si dam tava la cuptor pentru 40 minute. Facem testul cu scobitoarea pentru a verifica daca este coapta. – See more at:

Cat timp se coace prajitura pregatim glazura amestecand untul la temperatura camerei cu zaharul, apoi cu crema de branza. Intindem glazura peste prajitura racita, si presaram nuci tocate. O taiem in cuburi si servim.

Pofta buna!

 

6 http://divainbucatarie.ro/2011/10/28/bezele-fantoma/

BEZELE FANTOMA

Bezelele fantoma sunt un desert special pentru copii ( si nu numai pentru ei), de Halloween. Sunt haioase si usor de pregatit, asa ca nu ezitati sa le faceti o bucurie celor mici.

INGREDIENTE: (Pentru 12 bucati):

3 albusuri 200 g zahar 1 praf de sare 1/4 lingurita esenta de vanilie 2 cuburi ciocolata topita pentru desenat

PREPARARE:

Batem albusurile spuma tare cu un praf de sare. Adaugam treptat zaharul, continuand sa mixam in jur de 20 minute. Punem albusul spuma tare intr-un punga de patiserie, fara varf, si modelam bezele duble in inaltime, cu un mot mic.

Le coacem la 100°C timp de 75 minute, apoi le lasam cateva ore (minim 4) sa se raceasca in cuptor, fara sa deschidem usa cuptorului. Dupa acest interval bezele vor fi tari si le putem desena cu ajutorul ciocolatei topite ochii si gura.

Happy Halloween!

 

7 http://divainbucatarie.ro/2014/10/28/biscuiti-paianjen/

BISCUITI PAIANJEN

Biscuitii paianjen sunt deliciosi, perfecti pentru petrecerile copiilor prin forma si designul simpatic. As spune ca pot deveni vedete intre retetele pregatite special pentru Halloween, asa ca nu uitati sa ii puneti pe lista retetelor ce le veti pregati special pentru distractia piticilor.

INGREDIENTE:

(pentru 32 buc.)

200 g faina

50 g amidon

80 g martipan

20 g fulgi migdale zdrobiti

100 g zahar

100 g unt

50 g smantana

1/2 lingurita esenta rom

32 bomboane ciocolata

64 bombonele foarte mici albe sau ciocolata alba pentru a realiza ochii

40 g ciocolata cu lapte

2 lingurite lapte

PREPARARE:

Punem toate ingredientele in robot si le amestecam.

Daca nu avem robot in dotare framantam cu mana pana obtinem un aluat elastic, neted. Il modelam in forma de cilindru si le dam la rece pentru o ora.

Taiem rondele din cilindrul din aluat, le modelam intre palme in forma de bila, apoi le punem in tava tapetata cu hartie de copt. Gaurim fiecare bila din aluat cu o lingura de lemn, umpland in fiecare spatiu gaurit cu o bomboana de ciocolata.

Coacem biscuitii in cuptorul preincalzit la 180°C timp de 13-15 minute, apoi ii scoatem pe un gratar si lipim ochii (din bombonele foarte mici albe) sau ii realizam din ciocolata alba topita.

Topim la baine marie ciocolata cu cele 2 lingurite de lapte, apoi decoram “piciorusele” paianjenilor.

Pe langa aspectul simpatic si indragit de copii biscuitii acestia cuceresc orice mofturos! Sunt pur si simplu deliciosi!

Spor la pregatit biscuiti paianjeni!

 

8 http://divainbucatarie.ro/2012/10/19/biscuiti-bufnita-pentru-halloween/

BISCUITI BUFNITA PENTRU HALLOWEEN

Biscuitii “bufnita” ii preparam pentru Halloween, sau pentru zilele in care vrem sa ii bucuram pe cei mici, fara un motiv anume. Sa va spun ce succes au avut? Cu greu am salvat 3 biscuiti pentru poza…

INGREDIENTE: (pentru 18 bucati mari)

120 g unt 120 g zahar brun 1 plic zahar vanilat 1 ou 250 g faina 1 lingurita praf de copt 1 praf de sare 30 g nesquik alune de padure migdale

PREPARARE:

Mixam untul cu zaharul brun si cel vanilat pana devin o spuma, apoi adaugam oul.

Incorporam faina amestecata in prealabil cu un praf de sare si praful de copt. Impartim aluatul in jumatate. In una din aceste jumatati adaugam nesquik-ul si amestecam pana se omogenizeaza compozitia. Din ambele jumatati de aluat rulam intre palme cilindrii cu un diametru de aproximativ 1.5-2 cm. Le invelim intr-o folie alimentara si le dam la rece pentru o ora. Pe o plansa de lucru taiem din cilindrii de culoare alba. Ii punem in tava de copt tapetata cu hartie de copt, relativ aproape unii de altii, in perechi de 2 bucati albe. Le inconjuram cu snuruletele colorate, ca si cand am face un 8 culcat. Vom realiza aluatul nu prea subtire, astfel incat biscuitii sa fie moi (aproximativ 3 mm).

Cu degetele apucam si tragem putin in sus din aluatul cu nesquik, astfel incat sa obtinem “urechile”. Punem ochii din jumatati de alune de padure, iar ciocul va fi sugerat de migdale, raschetate putin cu un cutit. Lasam suficient spatiu intre biscuiti, pentru ca vor creste.

Eu i-am facut mari, astfel incat intr-o tava mi-au intrat 9 biscuiti si am facut 2 tavi. Cine sta bine la capitolul rabdare cu siguranta poate realiza in jur de 24 bucati, ceva mai mici.

Coacem biscuitii la 180°C timp de 13-15 minute. Ii lasam sa se raceasca pe un gratar apoi ii servim.

Pofta buna!

 

9 http://divainbucatarie.ro/2015/10/07/biscuiti-arici/

BISCUITI ARICI

O petrecere pentru copii fara biscuiti este de neimaginat. Ii pregatim si ii adaptam in functie de sezon si de preferinte. Toamna mi se pare ca biscuitii “arici” sunt foarte potriviti si cred ca vor avea succes printre cei mici.

INGREDIENTE:

100 g unt

100 g zahar

1 plic zahar vanilat

2 oua mari

40 g sirop de artar

1 lingurita extract de vanilie

250-270 g faina

1 lingurita praf de copt + 1 varf cutit bicarbonat de sodiu

1 praf de sare

Pentru decor:

120 g ciocolata cu lapte

ornamente de ciocolata

PREPARARE:

Intr-un bol amestecam faina cu praful de copt, bicarbonat si sare. Separat, mixam untul cu zaharul tos si cel vanilat, extractul de vanilie, apoi adaugam ouale  unul cate unul si siropul de artar.

Incorporam faina si amestecam pana aluatul devine neted si nu se lipeste. Il infasuram in folie alimentara si il dam la frigider pentru o ora. Dupa acest interval luam aproximativ o lingurita din aluat si o modelam in forma de bile. Strangem usor intre degete o parte din bila si o aplatizam cu degetul treptat pentru a realiza “botul”ariciului.

Coacem biscuitii in cuptorul preincalzit la 180°C timp de 10 minute, apoi ii lasam sa se raceasca pe un gratar. Decoram partea bombata a biscuitelui cu ciocolata topita la baine marie si ornamente de ciocolata. Desenam ochii si botul aricilor cu ciocolata topita.

Putem sa le cerem copiilor sa ne ajute la decorat, o sa fie foarte distractiv!

Spor la pregatit biscuiti arici!

 

10 http://divainbucatarie.ro/2013/10/27/palarii-de-vrajitoare/

PALARII DE VRAJITOARE

Palariile de vrajitoare sunt acele deserturi rapide pe care le putem pregati daca avem o petrecere de Halloween. Copii le vor devora instant, asa ca trebuie sa fim pregatiti cu multe alte surprize

INGREDIENTE:

4-5 biscuiti digestivi mari 4-5 conuri de napolitana pentru inghetata 200 g ciocolata cu lapte 1 lingura frisca lichida 1 lingurita unt 2 linguri lapte + 1 lingurita lapte 2 linguri bombonele pentru decor

PREPARARE:

Topim 50 g ciocolata cu o lingurita lapte, o amestecam cu frisca lichida, iar cand semne ca se intareste adaugam untul. Frecam pana se omogenizeaza compozitia. Intindem ciocolata pe biscuitii digestivi si lipim conurile de ea.

Topim la baine-marie restul de ciocolata cu 2 linguri de lapte. Ciocolata fiind destul de lichida o turnam peste conurile de napolitana. Le punem pe un gratar si acoperim si marginile, apoi presaram bombonele pentru decor

Lasam sa se intareasca ciocolata si palariile de vrajitoare sunt gata!

Distractie placuta!

 

11  http://www.culinar.ro/retete/dulciuri/prajituri/briose-mumii-de-halloween

Briose – mumii de Halloween

Briose – mumii de Halloween sunt niste prajituri delicioase si aspectuoase. Pentru aceasta reteta de briose aveti nevoie de ciocolata neagra, unt si lapte.

ingrediente

Briose: 150 g unt

200 g zahar

100 g ciocolata neagra

3 linguri lapte

3 oua

6 linguri faina Glazura: 100 g unt

4 linguri lapte

23 cani zahar pudra

esenta de vanilie

Mod de preparare

Briose – mumii de Halloween sunt niste prajituri delicioase si aspectuoase. Pentru glazura se mixeaza untul cu o cana de zahar pudra, se adauga laptele si apoi restul de zahar, putin cate putin, pana cand se obtine o compozitie cu consistenta cremoasa. Untul, zaharul, ciocolata maruntita si laptele se pun intr-o tigaie pe foc si se lasa pana se topesc toate. In compozitia racita, se adauga apoi cele trei galbenusuri si faina. Se amesteca bine. La sfarsit se incorporeaza usor albusurile batute spuma. Se toarna aluatul in formele de briose si se coc in cuptorul deja incins, timp de 20-25 minute. Briosele se lasa sa se raceasca, apoi se dau forma mumiilor, cu ajutorul glazurii pusa intr-un pos, cu care se fac bandajele si cu drajeuri colorate drept ochi. Sursa acestei retete este blogul culinar Truedelights.

 

12 http://www.justlovecookin.com/2010/10/degete-de-vrajitoare-biscuiti-deliciosi-vanilati.html

Degete de vrajitoare (Biscuiti deliciosi vanilati)

Degetele de vrajitoare sunt simpli biscuiti cu unt ,vanilie,oua ,zahar,faina si putin praf de copt. Au o forma grotesca, tipica produselor preparate pentru a  sarbatori noaptea de Halloween. Aceste degete vor avea un aspect mult mai real daca intr-un capat lipim o migdala.

Ingrediente pentru 20 degete:

  • 100 g unt
  • 280 g faina
  • 1 ou
  • un praf sare
  • 100 g zahar pudra
  • 1 pliculet vanilie
  • 22 migdale intregi decojite
  • putina dulceata

Mod de preparare:

Intr-un castron amestecam faina,zaharul pudra untul rece taiat cubulete,oul,pliculetul de vanilie si praful de sare.

La inceput nu se vor uni bine ingredientele,dar nu adaugati nimic,continuati framantatul.

Cand am obtinut un aluat neted si omogen,intindem un snur pe care il taiem in 20 bucati de cca 27 g fiecare.

Intindeti fiecare biluta in intr-un snur de cca 10-12 cm si formam nodurile degetelor, apoi luam o migdala si o impingem usor,la o extremitate a degetului , pentru a creea unghia. Cu un cutit facem dungulitele,pentru a imita degetele reale.

Tapetam tava cuptorului cu hartie de copt,si asezam degetele,lasand cca 2 cm intre ele,pentru ca vor creste putin,si nu trebuie sa se lipeasca intre ele.

Le coacem in cuptorul preincalzit la 180 grade pentru cca 20 min.

Odata uscate,veti observa ca migdalele se desprind.Luati o lingurita de dulceata sau gem,preferabil de culoare deschisa,dati partea inferioara a migdalei prin dulceata si lipiti inapoi pe deget.Nu vor mai cadea.

Daca doriti sa  fie mai inspaimantatoare,le puteti stropi cu colorant alimentar rosu,sau sa dati capetele inferioare printr-o marmelada rosie sau inchisa la culoare.

Happy Halloween !!!

 

13 http://divainbucatarie.ro/2011/09/29/supa-crema-de-dovleac/

SUPA CREMA DE DOVLEAC

Supa crema de dovleac este optiunea pentru o supa de sezon. Dulce si aromata, rapida si gustoasa – supa aceasta o sa va placa cu siguranta.

INGREDIENTE:

500 g pulpa dovleac 800 ml supa pui/legume 100 ml lapte (poate fi si de soia) 1 ceapa mare 2 linguri ulei masline 1 frunza de dafin 1 praf de nucsoara 1/4 lingurita ghimbir

Pentru servit: crutoane cu usturoi seminte de dovleac smantana

PREPARARE:

Dovleacul curatat de seminte si decojit, il radem. Calim ceapa tocata marunt pana devine sticloasa, apoi punem dovleacul si le calim impreuna pana se moaie acesta.

Turnam supa peste dovleac, adaugam laptele, frunza de dafin, ghimbirul si nucsoara. Lasam sa fiarba 20 minute la foc mediu.

Luam supa de pe foc, o lasam sa se raceasca putin si o pasam. Condimentam cu sare si piper. Servim supa in boluri, punand crutoane de paine cu usturoi, smantana si seminte de dovleac prajite putin.

Pofta buna!

 

14 http://divainbucatarie.ro/2013/09/15/oua-umplute-decorate-cu-paianjeni-din-masline/

OUA UMPLUTE DECORATE CU PAIANJENI DIN MASLINE

Pentru simple petreceri ale copiilor, pentru Halloween sau mese festive, aceasta idee de decor pentru oua umplute ii va incanta pe cei mici cu siguranta!

INGREDIENTE:

8 oua fierte de consistenta tare

Pentru umplutura: galbenusurile oualelor fierte 40 g unt 2 linguri crema de branza Almete 2 linguri branza de capra piper sare

Pentru ornat: Masline fara samburi

PREPARARE:

Fierbem ouale pana devin tari apoi le lasam sa se raceasca si le decojim. Le taiem pe lungime, scoatem galbenurile si le amestecam cu restul ingredientelor pentru umplutura.

Crema obtinuta o punem intr-un posh si umplem ouale. Daca nu avem un posh folosim metoda bunicii cu lingurita… Taiem maslinele fara samburi pe jumatate pentru corp, iar jumatati de masline feliate subtire devin picioarele paianjenilor. Sa nu uitam de cap, decupand cubulete mici din maslina. Atasam corpului piciarele si capul si asta e tot!

Simplu, frumos si copii fericiti! Pofta buna!

 

15 http://divainbucatarie.ro/2014/10/13/oua-umplute-dovleac/

OUA UMPLUTE “DOVLEAC”

In ton cu toamna putem decora ouale umplute cu pate de ficat in forma de “dovleac”. Umplutura poate fi realizata chiar si din  crema de branza, caci putem sa presaram boia si peste aceasta.

INGREDIENTE:

4 oua fierte de consistenta tare

1 lingura varfuita cascaval ras

1 lingura pate de ficat

1 lingura unt

sare

piper

boia dulce de ardei

apio pentru decor

PREPARARE:

Curatam ouale de coaja si le taiem in jumatate pe verticala. Scoatem galbenusurile si le punem intr-un bol, unde le vom amesteca cu restul cascaval ras, pate de ficat, unt, sare, piper si un varf cutit boia dulce de ardei.

Umplem jumatatile de ou cu crema. Decupam unservetel astfel incat sa acoperim albusul, iar crema sa ramana descoperita. Desenam cu o scobitoare linii verticale apoi presaram boia dulce de ardei in strat subtire, astfel incat sa nu influentam prea tare gustul umpluturii.

Decoram cu bucatele mici de apio pentru decor, apoi putem sa le punem la rece pentru 30 m inute inainte sa le mancam.

Pofta buna!

 

16 http://divainbucatarie.ro/2012/10/22/chiftelute-crabi-pentru-halloween/

CHIFTELUTE “CRABI” PENTRU HALLOWEEN

Chiftelute in forma de crabi sunt o solutie pentru copiii mofturosi, sau pur si simplu ca distractie, pot fi vedetele micului dejun sau chiar ale unei petreceri.

INGREDIENTE:

Pentru chiftelute: 150-200 g carne tocata vita si porc 1/2 felie paine 1/2 ceapa 1 galbenus 1 catel usturoi 2-3 fire verdeata sare piper 2 linguri faina pentru tapetare ulei pentru prajit

Pentru asamblare: 1 gogosar verde ketchup maioneza / mustar paine unt/crema de branza

PREPARARE:

Ceapa tocata marunt o calim in ulei. Dam prin masina de tocat carnea, painea inmuiata in apa, ceapa si usturoiul. Punem langa acestea verdeata tocata, galbenusul, asezonam cu sare si piper si amestecam pasta de carne pana se omogenizeaza. Modelam intre palmele umezite cu apa bile de carne pe care le aplatizam putin. Le dam prin faina, apoi le prajim in uleiul incins.

Le lasam sa se raceasca. In acest timp taiem feliute de gogosar verde, feliile de paine cu ajutorul unei forme de biscuiti, ungem feliile de paine cu unt sau crema de branza si asamblam crabii intepand chiftelutele cu cate 3 felii de gogosar pe fiecare parte. Desenam ochii si gura cu maioneza(mustar), apoi le punem palariute din rosii galbene. Pe langa crabii din farfurie turnam putin ketchup pentru a avea un desen frumos in farfurie

Simplu si de efect pentru cei mici!Sa va fie de folos!

17 http://gastronomie.ele.ro/retete/Aperitive_–d1/Aperitive-cu-legume_–s35/Fantomite-din-cartofi_–r4038.html

Halloweenul este o sarbatoare pe care din ce in ce mai multi copii o asteapta cu nerabdare, iar pentru noi este momentul perfect in care ne putem pune imaginatia la contributie pentru a crea preparate gustoase in fel de fel de prezentari `inspaimantatoare`

Specific :international

Timp de preparare :rapid

Status :testat

Numar portii :3 persoane

Ingrediente:

  • cartof3 bucati
  • ulei de masline50 g
  • crema de branza300 g
  • ceapa verde 3 frunze
  • sare

Preparare:

Cartofii se lasa in coaja, se spala bine si se taie pe lungime. Fiecare felie de cartof trebuie sa aiba aproximativ 15 mm grosime (daca sunt foarte mari cartofii se folosesc doar feliile care au coaja pe toata partea de jos). Feliile de cartof obtinute se rotunjesc la un capat cu un cutit astfel incat sa capete forma de fantoma. In tava de cuptor se intinde o hartie de copt care se unge cu putin ulei de masline, iar pe aceasta se aseaza feliile de cartof, unse si ele pe partea superioara cu putin ulei de masline si presarate cu sare. Feliile de cartofi se coc la 400 grade timp de aproximativ 30 de minute (cartofii se inteapa cu o furculita si sunt gata cand devin moi). Dupa ce s-au copt, se lasa la racit si apoi se intinde cu un cutit crema de branza pe toata suprafata acestora intr-un strat cat mai uniform. Ochii si gurile fantomitelor se realizeaza din frunze de ceapa verde taiate in bucatele mici.

 

18 http://gastronomie.ele.ro/retete/Aperitive_–d1/Aperitive-cu-legume_–s35/Aperitiv-de-Halloween_–r3088.html

Aperitive de Haloween

Iata o idee geniala pentru aperitivele din noaptea de Halloween! Aperitivele de Halloween sunt ideale pentru mesele celor mici care vor fi atrasi de aspectul mancarii si astfel ii poti convinge sa consume legume proaspete.

Specific: international

Timp de preparare: rapid

Status: inedit

Numar portii: 12 persoane

Ingrediente:

  • masline verzi 24 bucati
  • masline negre 8
  • bucati rosie 8 bucati
  • branza mozzarella 48 bucati
  • salata24 frunze
  • sare
  • ulei de masline

Preparare:

Din cele 8 rosii trebuie sa obtinem 24 de felii de grosime medie, care se aseaza pe un platou, fiecare din ele pe cate o frunza mare de busuioc sau salata verde. Se presara putina sare pe rosii, apoi se pun cate doua bucati de branza mozzarella, in locul unde ar veni ochii pe un chip. Din cele 24 de masline verzi trebuie sa obtinem 48 de semisfere, pe care le vom gauri la mijloc, cu ajutorul unui pai de sucuri. Peste rosii si mozzarella se pun cate 2 semisfere de maslina verde, iar in gaurile de pupila cate doua buline de maslina neagra, obtinute tot cu ajutorul paiului.

Tips:

Pentru ca straturile sa stea lipite este necesar sa ungem branza si maslinele cu putin ulei de masline..

 

19 http://gastronomie.ele.ro/retete/Aperitive_–d1/Aperitive-cu-legume_–s35/Degete-infricosatoare-din-morcovi_–r4039.html

Degete infricosatoare din morcovi

Pentru cina de Halloween, pregateste-le celor mici gustari inedite, dar sanatoase. Iti propunem un aperitiv extrem de simplu de pregatit care va fi cu siguranta pe placul chiar si celor mai mofturosi mici `vampiri`.

Specific: international

Timp de preparare: rapid

Status: testat

Numar portii: 2 persoane

Ingrediente:

  • morcov5 bucati
  • crema de branza 400 g
  • migdale 50 g

Preparare:

Intr-un mic bol se adauga crema de branza (se foloseste crema de branza cu legume). Separat, morcovii se spala bine sub jet de apa rece si se curata de coaja. Apoi, acestia se taie in bucati pentru a forma degete de diferite lungimi si grosimi (in final trebuie sa obtinem 5 bucati de morcov diferite). Cu ajutorul unui cutit se cresteaza partea superioara a bucatilor de morcov astfel incat sa obtinem un loc suficient de adanc pentru a putea atasa `unghiile`. Migdalele se taie in jumatati si, cu ajutorul unei mici cantitati de crema de branza, se lipesc pe partea superioara a bucatilor de morcov. La final, introduceti bucatile de morcov in bolul cu crema de branza astfel incat sa obtineti forma unei maini.

Tips:

Asezati langa bol betisoare de morcovi sau baby carrots pe care sa le folositi pentru a consuma intreaga cantitate de crema de branza.

 

20 http://gastronomie.ele.ro/retete/Aperitive_–d1/Aperitive-cu-carne-sau-peste_–s37/Crenvursti-mumii_–r4466.html

Crenvursti mumii

Un aperitiv extrem de simplu de preparat si cu un aspect infricosator garantat, mumiile – crenvursti sunt delicioase si perfecte pentru speriat invitatii. Aluatul trebuie sa fie la temperatura camerei. Pofta buna!

Specific : international

Timp de preparare : rapid

Status : consacrat

Numar portii : 6 personae

Ingrediente:

  • Crenvusti 6 bucati
  • aluat frantuzesc 1 bucata

Preparare:

Taie crenvurstii in jumatate. Aluatul frantuzesc trebuie sa fie la temperatura camerei. Taie aluatul in fasii lungi si inveleste crenvurstii de jur imprejur, ca pe o mumie. Pregateste o tava pe care sa o tapetezi cu hartie de copt si asaza pe tava crenvurstii. Da la cuptor pana se rumeneste aluatul apoi decoreaza cat mai infricosator, cu ketchup.
21 http://gastronomie.ele.ro/retete/Aperitive_–d1/Aperitive-cu-oua_–s38/Ochi-insangerati_–r939.html

Daca vrei sa serbezi Halloweenul si vreti sa preparati surprize gastronomice inspaimantatoare, va recomandam sub forma de aperitive niste ochi insangerati. Nu va va speriati pentru ca ochi insangerati inseamna niste aperitive apetisante din oua si branza. Acesti ochi insangerati vor distra pe toata

Specific : american

Timp de preparare : rapid

Status : testat

Numar portii : 6 persoane

Ingrediente:

  • Ou 6 bucati
  • branza mozzarella 100 g
  • masline verzi 12 bucati
  • ardei capia copt
  • pasta de ardei

Preparare:

Se curata ouale de coaja si se taie in jumatate; Se scot galbenusurile si se umplu cu branza alba, se niveleaza la suprafata cu cutitul; Se introduce cate o maslina in fiecare albus umplut cu branza, cu ardeiul rosu in sus, pentru a forma irisul verde si pupila rosie; Se deseneaza cu o scobitoare vinisoare rosii in jurul maslinei, din ketcup sau pasta de ardei; Se pun pe farfurii, pe frunze de salata verde.

 

22 http://gastronomie.ele.ro/retete/Mancaruri_–d5/Garnitura_–s30/Garnitura-Schelet_–r3080.html

GARNITURA SCHELET

Pune-ti imaginatia la contributie cu aceasta garnitura amuzanta, foarte usor de realizat si cu un efect maxim, mai ales pentru cei mai mici membri ai familiei! Amuza-te de Halloween si savureaza si mancare gustoasa!

Specific : romanesc

Timp de preparare : rapid

Status : inedit

Numar portii : 4 persoane

Ingrediente:

  • morcov1 bucata
  • ardei gras1 bucata
  • ciuperci
  • praz
  • icre
  • sare
  • piper

Preparare:

Se curata morcovul si se taie fasiute subtiri, ardeiul gras galben fasiute mai groase, prazul fasiute de 7-8 cm lungime, ciupercile pe din doua. Se aseaza pe un platou ingredientele sub forma unui schelet. Coastele din morcov, cateva ciuperci printre „coaste”. Maini, picioare si coloana din praz, pale si talpi din ardei gras. In loc de cap, portia de icre de casa, ornate cu morcov in loc de par.

Tips:

Se poate servi alaturi de preparate din peste.

 

23 http://gastronomie.ele.ro/retete/Mancaruri_–d5/Pizza-si-blaturi_–s31/Pizza-de-Halloween_–r3082.html

Serveste-le prietenilor o pizza speciala de Halloween! Cu branza aromata din plin, colorata viu datorita ardeiului gras rosu si verde, aceasta pizza aromata va atrage la masa toti prietenii si va da startul la distractie in noaptea de Halloween!

Specific : american

Timp de preparare : mediu

Status : inedit

Numar portii : 6 persoane

Ingrediente:

ulei de masline 3 linguri

oregano 1 lingurita

cascaval 150 g

branza mozzarella 150 g

parmezan150 g

branza cu mucegai 150 g

suc de rosii 50 ml

masline negre

ardei rosu

ardei verde

Preparare:

Se prepara aluatul conform retetei Blat de pizza; Se inteapa blatul de pizza pe alocuri, se unge cu sos de rosii, se presara putina sare, apoi se pun branzeturile taiate in felii, se stropesc ingredientele cu ulei de masline, apoi se introduce tava in cuptorul incins dinainte la temperatura de 230 C, timp de 10-20 de minute. Se scoate pizza cu 3-5 minute inainte de a fi gata, se orneaza cu ardei gras rosu si verde si cu masline negre pe margini si se baga din nou la cuptor.

Tips:

Pizza de Halloween va iesi delicioasa, daca se vor folosi branzeturi cu mucegai si doar putin sos de rosii.

 

24 http://gastronomie.ele.ro/retete/Desert_–d8/Prajituri_–s18/Minitarte-Dovleac-de-Halloween_–r3086.html

Prepara aceste minitarte cu umplutura delicioasa de dovleac si orneaza-le in spiritul Halloweenului!

Specific : american

Timp de preparare : laborios

Status : inedit

Numar portii : 8 persoane

Ingrediente:

  • Dovleac 2 felii
  • Ou 2 bucati
  • faina200 g
  • branza de vaci 200 g
  • margarina vegetala 200 g
  • zahar 1 ceasca
  • scortisoara
  • ciocolata neagra

Preparare:

Se face un aluat din faina, branza, margarina, 1 ou si 1 galbenus si se lasa cateva ore la frigider; Se da prin masina de tocat miezul de dovleac si se amesteca cu zahar pudra si scortisoara. Se imparte aluatul in bucati mici care se pun intr-o tava speciala, pentru minitarte, din silicon, lasandu-se un gol in mujloc si se lasa la cuptor circa 15minute. Se scoate tava, se pune umplutura, se niveleaza si se mai da la cuptor inca 15 minute. Cat sunt fierbinti, se orneaza cu ciocolata neagra topita, sub forma de chip schimonosit, de Halloween.

Tips:

Se tine in frigider, la rece, pana in servire.

 

25 http://gastronomie.ele.ro/retete/Desert_–d8/Prajituri_–s18/Banane-deghizate-in-fantome-de-Halloween_–r4037.html

Fie ca sarbatoresti sau nu Halloween-ul, aceasta reteta poate fi un mod distractiv de a gati alaturi de copilul tau. Bananele deghizate in fantome de Halloween sunt atat de haioase si mai ales gustoase incat nu te vor `bantui` multa vreme pentru ca vor fi devorate cat ai clipi. Pofta buna!

Specific : international

Timp de preparare : rapid

Status : testat

Numar portii : 8 persoane

Ingrediente:

  • Banana 8 bucati
  • ciocolata alba de menaj 200 g
  • unt nesarat 4 linguri

Preparare:

Inainte de a te apuca de preparare, asigura-te ca ai 8 betisoare de inghetata si bombonele mici de ciocolata pentru ochisorii fantomelor. Intinde pe o tava o foaie de hartie de copt. Decojeste bananele si taie-le in jumatate. In fiecare jumatate infige cate un betisor (in capatul in care ai facut taietura) Da bananele la congelator timp de o ora. Topeste ciocolata alba si untul in bain marie, pana ce amestecul devine ca o smantana groasa. Cand amestecul de ciocolata este caldut, scoate bananele congelate si inmoaie fiecare jumatate de banana in amestecul de ciocolata topita. Pune-i fiecarei fantome ochisorii din bomboane si pune-o deoparte,la rece, pana ce se intareste ciocolata.

 

26 http://gastronomie.ele.ro/retete/Bauturi_–d10/Cocktailuri-non-alcoolice_–s14/Cocktail-de-iaurt-cu-fructe_–r3965.html

Vrei sa le oferi copiilor o bautura gustoasa dar in acelasi timp si sanatoasa? Incearca un cocktail din fructe, cu iaurt. Daca il vei servi in pahare speciale pentru cocktai si ii vei pune si o umbreluta, copilul tau nici nu va sti ca, de fapt, bea iaurt cu fructe.

Specific : international

Timp de preparare : rapid

Status : consacrat

Numar portii : 2 persoane

Ingrediente:

  • Banana 1 bucata
  • para1 bucata
  • suc de mere 200 ml
  • iaurt 200 ml
  • zahar vanilat 1 lingurita
  • miere 1 lingurita

Preparare:

Banana si para se curata de coaja si se taie cubulete, apoi se amesteca cu restul ingredientelor intr-un blender si se bat pana se omogenizeaza. Cocktailul se serveste in pahare racite in prealabil, si se decoreaza haios.

 

27 http://gastronomie.ele.ro/retete/Bauturi_–d10/Cocktailuri-alcoolice_–s13/Cocktail-Black-Devil-_–r4040.html

Pentru petrecerea de Halloween iti recomandam un cocktail pe masura sarbatorii: Black Davil Martini. Surprinde-ti invitatii intr-un mod inedit, oferindu-le o bautura pe care n-au mai incercat-o pana acum!

Specific : international

Timp de preparare : rapid

Status : testat

Numar portii : 1 persoana

Ingrediente:

  • rom negru 30 ml
  • vermut sec 30 ml
  • masline negre 2 bucati
  • zahar brun

Preparare:

Amesteca intr-un shaker romul negru si vermutul. Toarna amestecul intr-un pahar de Martini pe care l-ai tinut cateva minute la rece. Pentru un aspect deosebit, umezeste marginea paharului cu putina apa, apoi introdu-o in putin zahar brun. Decoreaza cocktailul cu masline negre.

Alte idei aici:

1 http://www.copilul.ro/evenimente-copii/halloween/5-gustari-de-Halloween-care-nu-necesita-coacere-a14427/Bufnite-din-mozzarella-si-morcovi.html

2 http://ilovefood.ro/distreaza-te-de-halloween-5-gustari-nostime-de-facut-acasa/

3 http://www.eumama.ro/pentru-copii/gustari-vesele-de-halloweensi-nu-numai

4 http://www.instilulmeu.ro/retete-de-gustari-sanatoase-pentru-halloween/

5 http://hailagradinita.ro/2012-10-26/gustari-haioase-pentru-halloween/

6 http://www.dietetik.ro/halloween-in-farfurie/8977.html

 

Sper sa va fie de folos.

Va doresc o seara placuta alaturi de cei dragi!

Anunțuri