Seara faina…

In ultima seara din an, vin si eu cu cateva idei de preparate, mai exact ce am facut noi in aceasta dupa amiaza.

Incepem cu aperitivele:

  1. drob de pui – m-am inspirit dupa reteta de pe blogul Edith Kitchen va las si linkul sa va fie usor sa o gasiti http://www.edithskitchen.ro/drob-de-pui/
  2. am luat niste aluat de foietaj si cativa crenvusti ffff mici pe care i-am pacalit si I-am invelit in el si au iesit de minune la cuptor.
  3. cativa carnaciori de la Sergiana, afumatgi si nepicanti, au avut si ei parte de tratament cu aluat de foietaj si cuptor si cativa au ramas doar copti 🙂
  4. oua umplute de asemenea – aici au muncit copiii la pus compozitia
  5. pateul de casa e si el present de asemenea
  6. am pus pe 2 tavi cate ceva – branza telemea de vaca de la Sibiu si cascaval afumat si lebar de la ei de asemenea (cumparate de la standul de producator din Cora), rulada de pui – Sergiana – (tot stand producator Cora), niste kaizer nu mai stiu de la cine 🙂 si niste cascaval la rotita neafumat 🙂 si sa nu uit…de ridichi 😉

img_3466_1 img_3468_1 img_3469_1 img_3471_1 img_3474_1 img_3475_1

Friptura este de vita cu sos de rosii (bullion) iar ca garniture copiii au dorit azi amestec Mexican, asa ca e la aburit 😉 deci cu ea nu am poze inca, voi reveni zilele viitoare daca reusim sa facem si poza 🙂

Desertul… turta dulce – nu e conform retetei, dar a iesit interesanta,  🙂 si mai avem ceva in plan sa facem maine 🙂 si cam asta e.

img_3477_1

De Craciun in schimb am facut cozonac, am gasit o alta reteta fata de cea de anu trecut si au iesit minunati – sursa mea de inspiratie este urmatoarea http://adriana-lucia-dragosteainbucate.blogspot.ro/2010/12/cozonac-pufos-cu-nuca-si-cacao-fara.html

img_3458_1

Si…la un eveniment organizat pt a ajuta o bebelusa cu vanzare de prajituri am aflat de o reteta ff usoara si am si pus-o in practica – eu le numesc „eclere pacalici” – sunt f f usor de facut. Luati un pachet de piscoturi, noi am luat Savoiardi, 2 crème pentru prajituri de la Dr Oetcker – caramel si ciocolata am gasit eu de data asta, ciocolata de menaj pt glazura. Am invartit prin lapte piscoturile si le-am pus in tava. Cremele facute conform retetei de pe plic am pus un rand cu crema de caramel si unul cu ciocolata, apoi am pus peste celalalt piscot. La final, nu am avut rabdare sa topim ciocolata alba si neagra sa o facem glazura, asa ca…a razuit-o pe deasupra. Va pot spune ca au iesit de minune, delicioase. Fff usor de facut, rapide si spornice.

img_3454_1 img_3455_1

Am scris acest articol.. si ca sa imi ocup timpul cat am facut o ultima tura de aerosoli pe anul acesta. Ne-am pricopsit cu totii cu o raceala ce ne chinuie de zor cu drag si spor.

Va doresc Un An Nou fericit, cu sanatate din belsug. Muuuuuulta muuuuuuulta sanatate, intelegere si armonie, bucurii si impliniri, tot ce va doriti sa vi se implineasca alaturi de familie si de cei dragi voua.

LA MULTI ANI, 2017!

 

Anunțuri