Buna tuturor

Azi l-am luat pe praslea cu mine si am pornit cu 41 spre Targul de Carte Bookfest.

Aici link pe facebook pentru mai multe informatii – https://www.facebook.com/BookfestRomania/

Eu va zic doar ca nu e in pavilionul central, acolo e targ de mirese si era inchis cand am ajuns noi pe la ora 16.30-17, e undeva in dreapta lui in cladirile adiacente C1, C2, C3, C4.

Si am inceput plimbarea noastra cu o prima editura unde am gasit 2 carti ale lui Lucian Ciuchita – „Copoiul din Cardiff” si „Taifun in adancuri” – le aveam in lista de multicel si acum le-am gasit si la pret bunicel.

Am gasit Editura Gama cu minunile ei – muzica de copii si carti de tot felul. De data asta nu am mai luat decat un set de Romani celebri, iar praslea si-a ales 2 carti de povesti si de colorat totodata. Aici poti sa iei la 2 carti de 39-40 de lei cumparate sa primesti inca una gratuita. Una din cartile de colorat cred ca a fost gratuita 🙂 era 1+1 gratis 🙂

De la Editura Diana am luat niste planse cu ortograme (3), fractii, unitati de masura, bancnote, si o carte de colorat cu culori cerate cadou 🙂 Daca iei 5 planse primesti suport in care sa le pastrezi cadou.

La Editura Arthur a fost frumos de tot. Nu stiam ce sa luam. Ma tot invarteam pe acolo, eram deja obositi…si o doamna il ia pe pitic si il intreaba daca nu vrea sa ii arate carti pt varsta lui. El daaaa. Si au pornit si i-a citi si povestit despre un pisoi..ce urma sa mearga la scoala pisiceasca…. Nu am luat-o pt ca nu am cazut la invoiala cu el sa o ia pe cea care nu e cartonata si s-a decis pe „George cel curios” de H. A. Rey – o poveste cu o maimutica, mai mult nu spun ca nu stiu nici eu ce contine, nu am citit-o 🙂 Si pt fete am luat „Matilda” de Roald Dahl.

La Editura Pandora M a facut praslea furori 🙂 de fapt cam peste tot 🙂 dar aici a fost … frumos foc. Cand i-am vazut a inceput sa recunoasca carticelele de care v-am zis de la Kilipirim sau nu…nu mai stiu daca am scris aici despre ele – cu minienciclopedii Cine a fost Einstein, Marie Curie si altii. Azi am luat-o pe cea cu Jocurile olimpice de vara. Si pe Elmer – doamna care incasa l-a intrebat daca il cunoaste si el – nu….si l-am luat si pe el 😉 A primit un abtibild cu Pandora m si unul cu Ziua lui Elmer ce va fi pe 28 mai – si ne mai asteapta pe acolo 🙂

La editura Paralela 45 i s-a facut brusc sete – a vazut apa cu care doar venisera domnii de la stand si…a si primit un paharut de apa. Luasem deja o carte despre „Calatorie pe luna” de Mary Pope Osborne, una de scriere creativa si inca una de oameni mari 😉 „Raportul secret” de Tom Rob Smith.

Si inchei plimbarea noastra cu Librex – unde am vazut-o in carne si oase pe Monica Ramirez -autoarea seriei Alina Marinescu – o serie superba – nu o poti lasa din mana. Am citit cele 6 volume intr-o saptamana. Mergea si mai repede cred, daca nu dormeam si nu aveam si alte treburi 🙂 Era si doamna Nicoleta Tudor de asemenea. Pe restul persoanelor de la stand nu le stiu, si in schimb cred ca o sa isi dea seama cand voi aminti ca s-a jucat praslea cu balonul de la Cartea Copiilor cred (s-a spart cand eram in tranvai…pe drumul de intoarcere).

Asadar de la Librex, am luat asa – „Rebela” de Corina Cindea (nu am diacritice…), „Cand dragostea ucide” de Raluca Butnariu, „Secrete” si „Anotimpul iubirii” de Rodica Mijache. Mai erau si alte tentatii, am zis sa iau altele de pe site direct, sincer deja era o sacosa plina cu ce luasem pana atunci.

Nu am rezistat sa mai vedem si restul pavilioanelor, cred ca am vazut 2 in al treilea ne-am oprit la Librex, eram rupti, inca ma ard talpile de cat am mers si deja nu mai putea nici piciul – azi a facut tur de forta pe jos cu mine.

Am scris rapid pe aici cate ceva din ce am vazut noi azi La fiecare din editurile pe care le-am mentinat erau reduceri de la 20% in sus. La una din ele era scris pretul gresit, nu e mentionata, nu mai stiu care, si am renuntat, la 11 la 21 de lei e o diferenta mai ales ca erau 3 carti de luat, asadar atentie la ce vedeti la raft si la ce se incaseaza.

Azi era liber, nu mi-a venit sa cred ce putina lume e pe acolo. La alte editii am mers in weekend si era fff aglomerat. Asa ca…va recomand sa mergeti in timpul saptamanii daca aveti timp si doriti sa luati cateva carti sau sa vedeti ce a mai aparut la fiecare editura.

Sper sa va fie de folos informatiile mele.

Va doresc o seara minunata in continuare.