Buna

Da…nu am rezistat nici de data asta sa nu mergem la Bookfest – targ de carte.

Anul acesta este localizat in pavilionul B2 – nu in cel expositional la cupola. Se desparte de B1 – cu haine si alte accesorii in hol.

Ce mi-a placut – este mult mai mare, ai loc sa te misti, nu este inghesuit, azi desi e 1 iunie, nu a fost f mare aglomeratia.

Sunt multe standuri, multe louri de joaca, cu carti, masute cu piese de lego si alte piese de construit, loc de stat si citit la masute si o zona unde se tin diverse ateliere pt copii si de asemenea multi animatori si ff multe baloane.

Este si aer conditionat, si pt prima data, de cand merg la targ la Romexpo, nu m-am mai topit de caldura inauntru. Asta a fost punct forte. Nu am punte negative 🙂 doar ca ma dor talpile de cat am mers pe acolo 😛 dar….asta e ceva normal, sa obosim la at ne-am invartit de colo colo.

Am intrat si am inceput sa ne uitam…

Printre primele opriri a fost la Editura Corint, unde le-am luat la copii o serie de James Patterson si Chris Grabenstein – Vanatorii de Comori – primele 3 volume sunt 3 la 60 de lei setul si cel de-al patrulea a fost 23 de lei – in caz ca doriti sa stiti macar orientativ pretul. Le aveam in plan sa le iau de mai mult timp, si acum, daca au fost si ei prezenti I-am intrebat daca le doresc si au zis DA, asa ca…le-am luat.

Cat am platit, langa standul lor, erau de la Asociatia Colectiv niste doamne si au venit la copilasi si le-au oferit cate o carticica cu titlul „Povestea luptei dintre apa si foc” – o lectie de supravietuire in caz de incendiu  – vad acum ca aceasta carte a fost realizata in colaborare cu Inspectoratul General pentru Situatii de Urgenta. Sper sa nu mai apara si alte situatii tragice precum cea de atunci.

O alta oprire a fost la standul Maxim – o editura aflata sub patronajul Casei Regale, daca nu ma insel, si am gasit de data asta, si revista pt copilasii. Si pt ca au fost politicosi, au primit fiecare cate 1 pix si o revista, pt copii, numar vechi, pe cel nou l-am achizitionat eu, alaturi de alte cateva reviste de descifrat diverse 🙂

O alta oprire am facut-o la Aramis, unde am gasit Jurnal de vacanta pt clasa a 2-a si o Culegere de exercitii pentru comnicare in limba romana – Jocul cuvintelor – asa ca nu mai ramane decat sa le dorim spor la joaca in vacanta 😉

La Editura Crime Scene si Alias Publishing am gasit multe pachete promotionale cu carti de George Arion si alti autori romani si straini. Noi am completat rebusul si am primit voucher de reducere in valoare de 10 lei. Am luat pe langa cateva seturi de integrame si rebusuri si Pachetul Lawrence Block – „Dans la abator” si „Umbland printre morminte”

Ultima oprire a fost la Librex, de unde am luat cele doua volume ale seriei Gemini de Monica Ramirez – Gemini si Rogue, am avut noroc si am primit si autograf, si al treilea volum al Rodicai Mijaiche – Londra – pasiuni dezlantuite. Am aflat ca ultimul volum al seriei Gemini, spera, sa apara la Gaudeamus – asa ca….sunt sanse foarte mari sa ajung si eu in noiembrie.

Cam astea au fost nouatile luate de noi.

Erau f multe edituri prezente, incepand cu Arthur (unde daca luai 10 carti primeai un carut sa le poti duce, ca cele de la hypermarket, dar de marime mai mica),  Prut, Unvers Enciclopedic, Nemira, Litera, Curtea Veche etc.

Va doresc o seara minunata alaturi de cei dragi.

Inchei cu o melodie pentru toti cei ce au inca un suflet de copil – Voi copii in interpretarea lui Marius Teicu – https://www.youtube.com/watch?v=bc08qojQzHY

 

La multi ani tuturor copiilor si a celor cu suflet de copii!