Ziua buna

Titlul este pus, pentru a continua cumva ce se poate vizita in Dobrogea, informatii pe care poate unii dintre noi, nu le stiau.

Dupa o seara acasa si o noapte de somn, a doua zi am luat micul dejun. Am mai rezolvat cateva treburi administrative si apoi am pornit spre bunici.

Am luat-o pe drumul vechi, am trecut cu bacul la Calarasi 17 lei – masina fiind cu nr de Constanta a avut tarif preferential, la jumatate de pret – si in Ostrov, am revenit pe pamant 😉 A fost o experienta ff faina. La copii la placut f mult. Se tot minunau de cum arata Dunarea, mai curata sau mai putin curata, piciul voia sa arunce ancora..si la final, ne-am ascuns de soare in masina 😉

Am facut o oprire la Manastirea Dervent – le-a placut f mult.

Veti vedea cativa cactusi – eu asa multi nu am vazut pana acum – si erau la fel si cu 12 ani in urma cand am mai ajuns…

Nu au putut sa lase pisicuta nemangaiata, erau si caini si cateluse si pe ele le-au bagat in seama. 😉

Apoi am oprit la Manastirea Pestera Sf Andrei. Si aici au fost placut impresionati.

Poneiul statea si el linistit si manca 😉  

La Ion Corvin am oprit si am luat apa de izvor, apoi am mers drum intins pana la Constanta, la bunici.

Am facut o zi la sat, la curte, la aer…

Apoi au mers la bloc la ceilalti bunici si la mare si dimineata si seara si le-a placut f mult.

Apoi o zi am ajuns la Murighiol – drumul ok pe Constanta Tulcea – daca nu punem la socoteala bucatica din Babadag, care te scoate pe un fel de centura, plina de gropi piatra si nisip, si apoi de la Tulcea spre Murighiol – aici intri in Tulcea, treci de sens, apoi la primul semafor faci dreapta si treci pe langa niste cimintire si apoi ajungi sa dai de drumul spre Murighiol. Am evitat orasul, dar strazile au fost f bune.

Apoi am ajuns in Murighiol – la Laguna Albastra. A fost frumos, dar cand am cerut mancare, la ciorbe nu s-a adus ardei iute (ciusca cum ii spunem noi) si nici smantana..

La revenire am trecut pe langa balta, prin Sarichioi – unde ne-am si oprit sa isi bea cafeaua bunicii si sotul – si Jurilovca si….am urcat si la cetatea Enisala – iar au fost f incantati de ce era pe acolo. 

Sarichioi

Cetatea Enisala – veti vedea Cetatea din departare, cum urcam pe drum spre ea, peisajele din jur din afara ei si de cand eram sus cu tot cu lacul din apropiere. Si cum se vede soarele printer nori la apus. 😉 Si fluturasul, care a zburat cand s-a apropiat domnisoara mica 😉 

Apoi am revenit in drumul principal pe o straduta din Baia si inapoi spre Constanta pe European.

 Dupa inca o zi prin oras….am revenit linistiti acasa.

 

Sa mai spun de depasiri neregulamentare? De taiat banda in curbe? De trezit cu trei masini in loc de 2 pe 2 benzi? In curba in panta sa te treesti ca iti apare de pe contrasens un tovaras si iti taie banda? Nu mai are sens…. Nu am vazut asa nebunie de f mult timp. F mult incalcari de regulament rutier. Sunt ff dezamagita din acest punct de vedere.

 

Inchei spunandu-va vacanta placuta in continuare, relaxare, voie buna, sanatate, fericire alaturi de cei dragi.

 Pentru noi a fost o vacanta minunata alaturi de cei dragi.