Buna seara!

Azi vreau sa va prezint o noua reteta, „”Cartofi imparatesti” – care sper sa va placa.

 

Cartofi imparatesti

 

Ingrediente: 1 kg cartofi, 10 catei de usturoi, 2-3 frunze tarhon, trei linguri ulei, o lingurita sare si 2 cepe.

Mod de preparare:

Cartofii se curata si se fierb intregi 15 minute, nu mai mult. Apoi se scurg de zeama care se pastreaza si dupa ce se racesc se rad pe razatoarea mare. Usturoiul se piseaza iar tarhonul se toaca fin de tot (noi am folosit cimbru in loc de tarhon pentru ca nu aveam in casa). Se pun ambele intr-un castronel si se adauga sarea, uleiul si se amesteca bine cu lingura de lemn.  Apoi treptat se incorporeaza zeama in care au fiert cartofii, dar nu trebuie sa fie mai mult de 300 ml.

Cartofii rasi se pun intr-un vas yena pentru cuptor. Deasupra lor se toarna compozitia cu usturoi si tarhon in mod omogen. Cele doua cepe, dupa ce s-au curatat si spalat, se taie sub forma de floare (se taie intai intr-o directie si apoi in cealalta, dar nu de tot, la cotor se lasa o portiune netaiata de circa o jumatate de centimetru) si se pun in doua cuiburi care se fac in cartofi. Ele vor lasa o zeama gustoasa in mancare. De asemenea servesc si ca decor. Se da vasul la cuptor. In circa 35 de minute cartofii se rumenesc frumos. Se servesc calzi cu salate, sunt foarte gustosi.

Reteta a fost preluata dintr-o carte de bucate cu retete vegetariene, dar acum nu o gasesc, sa va dau si titlul exact. Voi reveni cu titlul si autorul, cand o sa gasesc cartea de bucate.

Stiu sigur ca a pregatit-o sotul meu in august 2010, de ziua lui 😉

 

Pofta buna!

Reclame