Buna

Nu stiu cum sunteti voi, dar eu cand am momente dificile, ma cufund in carti – cand am cateva minute libere, iau o carte si incep Aventura. 🙂

Zilele astea, am citit seria Gemini, de Monica Ramirez, sunt 3 volume ce te tin cu sufletul la gura.

Initial am zis ca la apuc de primul volum in penultima saptamana din februarie, dar am avut treaba pana peste cap si nu am avut starea ecesara de citit, apoi…pe 1 martie am inceput-o. 🙂 Dupa ce am terminat primul volum a venit si al doilea, la rand, usor usor, dar cu al treilea..iar a stagnat ceva si apoi…o veste ce m-a deziluzionat, m-a trimis iar in lumea cartilor.

Volumul 1 – GEMINI – seria Gemini – vol.1 – o poveste cu teroristi, spionaj, rapiri, bombe… Invatam f multe despre cultura si civilizatia in care se petrece povestea.

Iata descrierea de pe site-ul Tritonic  – „Un atac terorist la Ambasada Statelor Unite ale Americii din Beirut. O răpire cu ecouri internaționale. SEAL Team 3 e implicată în operațiunea de salvare a ostaticilor. Un fost informator CIA dispare fără urmă, declanșând Operațiunea GEMINI. CIA și Mossad se aliază într-o cursă contra cronometru pe viață și pe moarte, din Beirut și până la Damasc, cu trecere fulgerătoare printr-o Sirie decimată de război pentru a se finaliza într-un Irak asediat de Califatul Islamic, totul pe fundalul unei iubiri compromițătoare și extrem de periculoase. Nimeni nu scapă nevătămat, toți cei implicați fiind testați în moduri pe care nu și le-ar fi putut imagina vreodată. Viața lor nu va mai fi niciodată la fel.
Legături riscante, operațiuni clandestine, jocuri duble, secrete întunecate, erotism condimentat cu adrenalină în amalgamul amețitor al unui război din umbre ce se poate finaliza într-un conflict global cu urmări devastatoare.” – aici sursa http://www.tritonic.ro/isbn-Gemini_Seria_Gemini_Vol_1-978-606-749-343-6.htm

Vol 2 – ROGUE – seria Gemini – acum ne mutam in alta tara – Rusia si Moscova – si planul de a il ucide pe presedintele SUA de catre presedintele Rusiei, dar….cei din SUA afla si isi trimit oameni sub acoperire, dar…ce nu stiu ei e ca, cei din Rusia stiu tot, cum si de unde…aflati citind cartea.

Iata descrierea aici – „O scurgere de informații în mediul cibernetic avertizează Casa Albă în legătură cu un plan devastator aflat pe agenda expansionistă a Kremlinului. Președintele american pune în scenă o operațiune ultra secretă de anihilare a agresiunii rusești. Un operator NOC e trimis la Moscova cu o misiune imposibilă. Un agent SVR lucrează contra cronometru în Seattle pentru a îndeplini ordinele Kremlinului. O actriță celebră e implicată în planurile a două puteri mondiale, riscând să fie strivită între doi coloși angajați într-o cursă nebună al cărui rezultat final nu poate fi decât o iminentă coliziune. Orbiți de răzbunare, adversarii caută paritatea, astfel încât escaladarea situației devine inevitabilă chiar și cu riscul anihilării reciproce. Doi spioni rivali sub acoperire își unesc forțele pentru a preveni o catastrofă mondială cu repercursiuni inimaginabile, în timp ce încearcă să jongleze cu o iubire extrem de riscantă.
O incursiune șocantă în culisele diplomatice ale politicii internaționale, dincolo de operațiunile militare convenționale, în epicentrul afacerilor clandestine unde politicienii, spionii și mercenarii se ciocnesc în războaie secrete ce nu intră niciodată sub incidența reflectoarelor presei internaționale.
Nu privi peste umăr. Nu ești niciodată singur. Moscova joacă după regulile ei.” sursa http://www.tritonic.ro/isbn-Rogue_Seria_Gemini_Vol_2-978-606-749-344-3.htm

Si vine si volumul 3 – OPS FILES: INTELLIGENEX – seria Gemini – ei, aici se schimba putin treaba, revin o parte din personajele din celelalte doua volume, dar actiunea se petrece partial in SUA, partial in Iran si avem de a face cu Mossad-ul cu serviicile secrete si politia din SUA. Cu un vaccin ce te face sa ai un IQ de la 140 la 160 dintr-o singura doza…si ce mai poate face el, vedem citind volumul 3.

Pana atunci – aruncati o privier pe descrierea de pe site-ul Tritonic – „O triplă omucidere zguduie din temelii Sillicon Valley. O armă biologică bazată pe ADN uman și deghizată sub forma unui tratament cu efecte miraculoase pătrunde pe piața neagră destinată exclusiv elitelor. Un Kidon Mossad e aruncat fără voia lui în vâltoarea unei investigații ce amenință să dezvăluie secrete întunecate cu implicații internaționale. Acuzat pe nedrept de o crimă pe care n-a comis-o, e nevoit să urmărească firul banilor în timp ce e vânat de asasini profesioniști trimiși de entitatea necunoscută din spatele a ceea ce pare a fi invenția secolului. Intelligenex ar putea schimba omenirea pentru totdeauna, însă într-o lume scufundată în umbre binele poate fi deturnat cu ușurință spre o destinație necunoscută.

O cursă nebună printre gloanțe și interese ascunse, de la San Francisco la Teheran, cu trimitere într-un Tel Aviv amenințat de un iminent atac iranian, pentru a descâlci o conspirație mondială destinată să decimeze marile puteri ale lumii. Pe parcurs, un suflet pierdut își găsește un nou scop nobil și o inimă frântă se confruntă cu o iubire interzisă cu un potențial dezastruos.” sursa aici http://www.tritonic.ro/isbn-Ops_Files:_Intelligenex___seria_Gemini_vol_3-978-606-749-364-1.htm

Sa va spun ca o recomand cu mare drag? – credc a se subintelege, altfel nu as fi spus, nimic despre aceasta serie citita. 😉

Eu am primele 2 carti luate, cand au aparut la editura Librex – achizitionate la in 1 iunie 2018 la Bookfest – am si autograf 😉 Pe cel de-al treilea l-am cumparat de la Libraria Eminescu, din Bucuresti, cand am prins o oferta de 2+1 gratis de la ed Tritonic. Acum nu stiu daca mai este valabila.

Va doresc lectura placuta si sper ca v-am convins sa ii acordati o sansa acestei serii captivante scrisa de Monica Ramirez.

 

Zi minunata alaturi de cei dragi.